İçeriğe geç

Trabzon Ili Nasıl Yazılır

İli nasıl yazılır?

DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.

Erzurum ili nasıl yazılır?

Erzurum Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Erzurum olan ilin 749.

Adana ili nasıl yazılır TDK?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.

Kayseri ili nasıl yazılır?

Kayseri Türkiye’nin bir ilidir.

Ordu ili nasıl yazılır?

Ordu, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Ordu olan ilin nüfusu, 2024 yılı başı verilerine göre 769 kişidir.

Aydın ili nasıl yazılır?

13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Samsun ili nasıl yazılır?

Samsun, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Samsun olan Samsun’un on yedi ilçesi ve 1.247 mahallesi vardır, bunlardan 1.377’si ilçedir.

Giresun ili nasıl yazılır?

Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle ve ek ek olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Giresun olarak yazılır. Doğru kullanım Giresun olmalıdır.

Kocaeli ili nasıl yazılır?

Kocaeli, Rumeli ve Tunceli bileşik sözcükleri, belirsiz isim tamlaması biçiminde olmalarına rağmen, günümüzde giderek daha çok “tek sözcük” olarak algılandığı için bağlaç “y” ünsüzüyle kullanılmaktadır (Kocaeli’ye, Kocaeli’yi vb.).

Hatay ili nasıl yazılır?

➢ Hatay ili, Dörtyol ilçesi, Başlamış köyü, Kuzulu beldesi… NOT: Kıtasal adlarda özel isim büyük harfle, bölgesel adlarda ise her ikisi de büyük harfle yazılır.

İzmir ili nasıl yazılır?

İzmir, Türkiye’nin Ege bölgesinde bir şehirdir. Özel bir isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla İzmir olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı İzmir olmalıdır.

Malatya ili nasıl yazılır?

Malatya, Türkiye’nin bir ilidir. Malatya merkezli il, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. 13 ilçe ve 718 mahalleden oluşan Malatya, 2022 verilerine göre 812. sıradadır.

Zonguldak ili nasıl yazılır?

Zonguldak Türkiye’nin 81 ilinden biridir.

Kahramanmaraş ili nasıl yazılır?

Kahramanmaraş, yaygın olarak Maraş (Yunanca: Γερμανίκεια, Ermenice: Ԅրրրրַրրրրաַ Maraş, Kürtçe: Mereş) olarak bilinen, Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinin merkezi olan şehirdir.

Niğde ili nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla niğde olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Niğde olmalıdır.

Sinop ili nasıl yazılır?

Yukarıdaki yazılı veya sözlü görüşlere bakılırsa, Sinop isminde ilk harf (S) yaygındır. İkinci ortak harf ise ünlü (I)’dir.

Zonguldak ili nasıl yazılır?

Zonguldak Türkiye’nin 81 ilinden biridir.

Kocaeli ili nasıl yazılır?

Kocaeli, Rumeli ve Tunceli bileşik sözcükleri, belirsiz isim tamlaması biçiminde olmalarına rağmen, günümüzde giderek daha çok “tek sözcük” olarak algılandığı için bağlaç “y” ünsüzüyle kullanılmaktadır (Kocaeli’ye, Kocaeli’yi vb.).

Muğla ili nasıl yazılır?

Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Escort